Söz konusu kas gelişimi olunca, protein tozları ile beraber amino asit supplementlerinin de önemi yadsınamaz. Universal Beef Aminos, ülkemizde yıllardır bulunan ve tüketiciler tarafından kalitesi benimsenmiş bir amino asit ürünüdür.
Biz de bu ürünü sizler için inceledik ve en iyi amino asitler listemizde yer bulup bulamayacağını araştırdık.
İşte, Universal firmasının, aminoasit ürünleri arasında en öne çıkan ürünü Beef Aminos ‘un detaylı incelemesi, kullanım talimatları ve hakkındaki yorumlarımız:
Amino Asit İnceleme ve yorumlama
1.) İçerik ve Performans
Amino asit ürünlerinde öncelikli olarak bulunmasını isteyeceğimiz belli başlı temel taşlar vardır. Bunların başında gelenler ise esansiyel amino asitlerdir. Maalesef genel olarak supplement piyasasında bahsedebileceğimiz durum, üretici firmaların amino asit ürünlerinin içinde bulunan etken madde profilini tam anlamıyla tüketiciye göstermemeleridir. Bu durum, Universal Beef Amino ‘da da mevcuttur.
Beef Amino ‘da bir servis (3 tablet) başına düşen miktarlar şu şekildedir:
12 kalori
3 gram protein
25 IU Vitamin A
8 mg Vitamin C
ve ürün ambalajında belirtilen, 100 gram proteinde bulunan amino asit miktarları kabaca şu şekildedir:
L-Leucine: 3,900 mg
L-Isoleucine: 1,700 mg
L-Valine: 2,800 mg
L-Threonine 2,100 mg
L-Phenylalanine 2,300 mg
L-Lysine 5,100 mg
L-Tryptophan 300 mg
L-Methionine 1,200 mg
L-Histidine 1,200 mg
L-Arginin 7,300 mg
L-Aspartic Acid 6,200 mg
L-Alanine 8,800 mg
L-Cystine 500 mg
L-Glutamic Acid 11,300 mg
L-Glycine 20,100 mg
L-Hydroxyproline 9,700 mg
L-Proline 11,100 mg
L-Tyrosine 900 mg
L-Serine 3,400 mg
Bu rakamlara baktığımızda aslında çok fazla zenginliğe sahip bir aminoasit profiline sahip olduğunu söyleyebiliriz bu ürünün fakat burada dikkat edilmesi gereken faktör, ürünün ambalajında (ve internette) verilen bilgilerde amino asit miktarları 100 gram protein’den yola çıkarak verilmiştir. Bu demek değildir ki, bu ürünün 100 gramında söz konusu miktarda aminoasit bulunmaktadır. Ürünün bir servisinde 3 gram protein bulunduğu bilgisiyle yola çıkarsak, gerçek veriler şu şekilde olmaktadır.
L-Leucine: 117 mg
L-Isoleucine: 51 mg
L-Valine: 84 mg
L-Threonine 63 mg
L-Phenylalanine 69 mg
L-Lysine 153 mg
L-Tryptophan 9 mg
L-Methionine 36 mg
L-Histidine 36 mg
L-Arginin 219 mg
L-Aspartic Acid 186 mg
L-Alanine 264 mg
L-Cystine 15 mg
L-Glutamic Acid 339 mg
L-Glycine 603 mg
L-Hydroxyproline 291 mg
L-Proline 333 mg
L-Tyrosine 27 mg
L-Serine 102 mg
Buradan ne gibi bir yorum çıkartabiliriz?
İçerik ve aminoasit profili olarak gayet zengin ve yeterli olsa da, Beef Amino ‘s eğer günlük protein ihtiyacınızı fazla fazla karşılamıyorsanız size kas yapmanızda tek başına faydalı olacak bir ürün değildir. Keza bu ürünün rakibi pek çok diğer ürün için de aynısını söyleyebiliriz. Bu da demektir ki bu üründen maksimum performans alabilmek için, günlük protein ve aminoasit ihtiyacınızın sadece küçük bir bölümünü buradan karşılamayı göze almış olmalısınız.
2.) Kullanım kolaylığı ve Lezzet
Her ne kadar piyasada gördüğümüz en büyük ebatlı haplara sahip olmasa da, yine de Beef Aminos ‘un tabletlerinin hatırı sayılır derecede büyük olduğunu belirtmemizde fayda var. Bu sebepten ötürü kullanım sırasında bol su içmeye dikkat edilmelidir rahat yutulabilmesi açısından. Bunun dışında ise, hap şeklinde bir ürün olduğu için, kullanımı gayet pratiktir ve dozlaması kolaydır.
3.) Fiyat / Performans oranı
Universal ‘in bu supplementi aslında belki de performans olarak vadettiklerini tam olarak yerine getiremiyor olsa da, fiyatının bu kadar uygun olmasının etkisiyle ön plana çıkmayı başarıyor. Aslında önceki dönemlerde bu ürünün fiyatı daha yüksek iken belki bu değerlendirmeyi yapmak mümkün değildi ama, şu sıralar mevcut olan fiyatı düşünüldüğünde kesinlikle yüksek bir fiyat / performans oranı yakaladığı ortada.
İnceleme sonucu:
Özellikle fiyat performans oranıyla ön plana çıkmayı başaran bir ürün Beef Aminos, her ne kadar amino asit profili kafalarda soru işareti oluşturabilse de, oldukça başarılı olduğunu belirtmekte fayda var.
Kullanım talimatları ve önerileri
Universal Beef Aminos için sizlere getirebileceğimiz kullanım önerileri şu şekildedir:
Başlangıç seviye kullanım önerileri:
Spora yeni başlanmış bir kişinin kullanımı, öncelikli olarak amino asitten ziyade protein ağırlıklı olmalıdır fakat protein miktarı yeterli ölçüde alınıyorsa, günde toplam 2-4 tablet arası kullanım uygun olabilir.
Orta seviye sporcular için kullanım önerileri:
Daha yoğun spor yapan sporcular için kullanım, sabah kalktıktan sonra 2 tablet, öğlen yemeğinden sonra 2 tablet ve antrenmandan önce 2 tablet olabilir.
İleri seviyedeki sporcular için kullanım önerileri:
Çok yoğun ölçüde spor yapan sporcular için tavsiye edilebilecek kullanım öğünlerden sonra 2’şer tablet, spordan önce 2-4 tablet olabilir.
3 comments
Merhaba,
Şu an protein tozu, creatin, zma ve Scivation Xtend (intra) kullanıyorum, acaba bu ürünü almamın bir faydası veya zararı olur mu? Kombinasyon bakımından gayet iyi fakat izölösin, lösin miktarı Xtend de kullandığım için fazla gelebilir mi?
Selamlar, bu durum biraz aslında gün içerisinde de nasıl beslendiğinizle, yukarıda saydığınız supplementleri nasıl kullandığınızla vs. alakalı. Bu saydığınız ürünler + Beef Aminos’u birlikte kullananlar var ama toplamda hangisinden ne kadarı kullandığınızı belirlemek önemli.
Merhaba,
Cevap için teşekkür ederim. Aslında klasik önerilerle kullanıyorum. Antremandan günlerinde 45 dk önce creatin (5 gr) 30 dk önce ve hemen sonra protein tozu (2 servis- 2 servis), antremana başlamadan hemen önce(veya 20dk önce) Xtend (1 ölçek) ve akşam yatmadan önce zma (3 kapsül yazıyor fakat 3 kapsül kullandığım gün uyku sürekli bastıyor, 2 kapsül daha iyi geldi) . Off günlerimde hiç bir supp almıyorum zma dışında ve açıkcası düzenli beslenemiyorum. Yoğun iş temposundan kaynaklı fakat bu hafta düzene sokmaya başladım. Uzun yazdım ama ben sadece yararından çok zararı olur mu tarafından bakıyorum. Yüksek fiyatlı olmadığı için yararı olmasa bile sorun değil mental etkisi bile yeterli.
Teşekkürler.
Comments are closed.